GINOP-1.2.8-20-2020-00574 

Kedvezményezett neve: Plant-Orient 2002 Építőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: A PLANT-ORIENT 2002 Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése

Szerződött támogatás összege: 29.500.000 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 70 % 

Projekt tartalmának bemutatása:

Nagyon jó stratégiának bizonyult, hogy egyesítettük a kertészetet és a mélyépítési feladatokat. Tevékenységi körünk így a következőképpen módosult: nagy tömegű földmunka kivitelezése, közmű és mélyépítés, útépítés, térburkolás, teljes körű kertépítés, öntözőrendszer kiépítése. Gyakorlatilag egy vertikális integrációt alakítottunk ki, melyet nagyon szeretnek a megrendelőink, hiszen ezáltal komplex munkákat tudunk kivitelezni úgy, hogy minden egy kézben marad, a megrendelőknek csak egy céggel kell egyezkedniük. A gyakorlatban ez úgy történik, hogy elvégezzük a mélyépítési és közműépítési munkákat, mindennemű földmunkát, majd elkészítjük az utakat, térkőburkolatokat, végül a teljeskörű záró kertépítést is kialakítjuk. A speciális munkákba szakalvállalkozókat vonunk bele. Projektünk célja ezen vertikális integráció további erősítése.

Ennek során beszerzésre került 1db új Bobcat E85 lánctalpas forgó-kotró midikotró és 1 db új BOBCAT T590 típusú új kompakt rakodó. Ezekhez a gépekhez több, a tevékenységünket megkönnyítő adaptert is beszerzünk, úgy mint bontókalapácsot, hidraulikus vibrolap adaptert, fúró adaptert, talajforgató adapter és betonkeverő kanalat is. Úgy választottuk ezeket ki, hogy mindkét tevékenységünkhöz használni tudjuk őket.

A projekt előnye, hogy végre le tudjuk váltani a bérelt gépeket Beruházásunk indoka a gazdaságosság, hogy a termelékenységünk nő az újabb, hatékonyabb, energiatakarékosabb gépekkel. A kibővített gépparknak köszönhetően sokkal mobilabbak tudunk lenni, szabadabb a munkavégzési rendünk is, hiszen akár hétvégén, ünnepnapokon is tudunk dolgozni. Mindezeknek köszönhetően rövidülhetnek a határidők, ezáltal hatékonyan tudjuk növelni a vevői elégedettséget. Az új gépekkel elvégezhető munkák akár külön üzletágat is jelenthetnek, hiszen a saját igényeinken túlmenően más cégek részére is végezhetünk ilyen szolgáltatásokat. Mindezekhez, és az új gépek kezeléséhez is elengedhetetlen, hogy létszámot is bővítsünk. A projekt során az elérhető támogatási maximumhoz képest a saját erőt megnövelve lényegesen nagyobb beruházást hajtunk végre.

Projekt befejezési dátuma: 2020.07.30.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00574

ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap)

 

PÁLYÁZAT