Rózsameténg (Vinca)

Napfényes, meleg, árnyékmentes kertek, déli fekvésű erkélyek kedvelője, gyönyörű, változatos színekben – fehér, piros, bordó, rózsaszín, lazac, lilás – egész nyáron át virít.

rozsameteng

Viszonylag igénytelen, de arra ügyeljünk, hogy a palánták kiültetését csak akkor kezdjük el, miután a talaj és a levegő hőmérséklete tartósan 10C fok fölött van, hiszen a hideget nem bírja. Talajban meghálálja a humuszban gazdag, jó vízáteresztő közeget, mérsékelt vízigényű.

Kb. 15-30 cm magasra nő, szépen bokrosodik, ezért szerintem legszebben tömeges beültetésnél mutat, de bárhová tesszük is – szegélynövényként, sziklakertekbe, kaspókba, balkonládákba – biztos, hogy nem csalódunk majd benne!

Sajnos magról, otthoni körülmények között nagyon nehéz szaporítani, nem véletlen, hogy magok helyett már a kiültetésre kész palántát lehet megvásárolni. A csírázáshoz igen magas hőmérsékletre van szüksége, a folyamat, amikorra tűzdelni illetve cserepezni lehet a magoncokat meglehetősen hosszú, nagy odafigyelést, a hőmérsékleti igények állandó ellenőrzését igényli.

Vissza a cikkekhez

PÁLYÁZAT